A madeinpecs.hu weboldalon a parkról írtak

Finiséhez érkezett a tüskésréti szabadidőpark megvalósítása: júliusban átadják a vízisípályát.

Pécsről csak a víz hiányzik, hogy főváros legyen – tartja a mondás. Most egy fokkal beljebb kerül a város, hiszen a Tüskésréti-tó rekonstrukciójából nincs sok hátra, ezzel pedig Pécs gazdagodik egy Orfűnél közelebb lévő vizes paradicsommal.

A tüskésréti terület sorsa sokáig mostoha volt, a széntüzeléssel működő erőmű itt tárolta a hamut és a pernyét. A széntüzelés 2004-ben befejeződött, 10 évre rá, 2014 októberére pedig a pécsi erőmű befejezte a Tüskésrét rekultivációját. A kivitelező a másfél évig tartó rekultiváció során mintegy 550 ezer köbméternyi földet terített el a területen és csapadékelvezető-rendszerrel biztosította a kazettákban tárolt zagy környezetre káros anyagainak kimosódását, talajvízbe jutását.

A Kertvárostól nem messze lévő sport- és szabadidőpark hamarosan ingyenesen látogatható közpark lesz éjjel-nappali nyitva tartással és közvilágítással. Fizetni csak a wakeboardozásért kell majd.

A Tüskésréten hamarosan átadásra kerülő vontatóköteles vízisípálya 225 millió forintos uniós támogatást nyert el, az önrésszel kiegészített teljes beruházási összeg mintegy 320 millió forint lesz. A vízisípálya azonban nem minden: a sport- és szabadidőparkban a tó körül kialakítanak egy 1200 méteres, szintetikus gumiszőnyeggel borított futópályát, egy játszóteret is építenek és parkosítják a területet, ahová aszfaltos út vezet majd. A világítást napelemes lámpaoszlopokkal biztosítják. A rekonstrukcióhoz a tavat lecsapolták, kikotorták, a beruházás munkálatai pedig nem csúsznak, így a tervezett határidőre meg is nyílhat Pécs új vizes parkja. A megnyitóra látványos bemutatót is szerveznek, ahol a hazai wakeboardélet krémje is képviselteti majd magát a szervezők reményei szerint. A magyarok egyébként ebben a sportban kiemelkedően jók, több hazai Európa- és világbajnoka is van a wakeboardnak.

Forrás: https://madeinpecs.hu/lokal/vizisipalya-pecsett